Om onze coachmaterialen optimaal in te kunnen zetten, verzorgen we, Tanja en ik, leuke en leerzame workshops waarbij deelnemers ervaren op welke manieren bijvoorbeeld de kaartenset Hondenkaarten te gebruiken is.

Graag deel ik een praktijkvoorbeeld met je van het werken met deze kaartenset.

Gedurende de middag boden we de deelnemers verschillende oefeningen aan, waarbij ze telkens een kaart bij zich hielden en zo drie verschillende kaarten verzamelden.

Een van de deelneemsters, ik zal haar Els noemen, had bij de eerste oefening de kaart met het thema ‘Leef’ uitgekozen, het beeld sprak haar op dit moment het meest aan. Haar antwoord op de vraag ‘Waar wil jij voor leven?’ deelde ze met de groep.

Tijdens de tweede oefening, waarbij het ging om thema’s die naar binnen gericht zijn, koos ze voor de kaart ‘Voed jezelf’. Voor zichzelf beantwoorde ze de vraag ‘Waar wil jij je mee voeden?’

Aan het eind van de derde oefening hield ze de kaart ‘Verbind’ met de vraag ‘Waar wil jij je mee verbinden?’ over.

Dit thema werd in het speciale werkboek opgezocht en verder uitgewerkt. Els en de andere deelnemers kwamen tot mooie inzichten die ze met elkaar deelden.

Ter afronding van een mooie middag nodigden wij de deelneemster uit om een ankerkaart te schrijven die ze als geheugensteuntje mee konden nemen.

Zij mochten de volgende zinnen aanvullen:

Als ik…

Dan kan ik…

Zodat ik…

Els kwam tot het volgende:

Als ik in verbinding sta

Dan kan ik mezelf voeden

Zodat ik LEEF!

Ze las de zinnen hardop voor en we voelden allemaal dat dit zó juist was.

Geweldig om te zien hoe de kaartenset ingezet kan worden en wat de oefeningen op kunnen leveren.

Zo werkt dat dus!